A fagyasztott lazacot kiolvasztottuk, könnyedén sóztuk és színes borssal meghintettük, így került a grillcsipeszben a parázs fölé. A sütés utolsó 5 percében jött rá egy kis öntet, amely reszelt citromhéjból, szárított, morzsolt, citromfűből, zúzott foghagymából, citromléből és fehérborecetből állt. A köret felkarikázott krumpli, hagyma és egy kis bacon alufóliába csomagolva, szintén a parázson sütve. Meg egy kis joghurtos uborkasaláta paradicsommal.



Az ital pedig (a fehérbor mellett) házi készítésű bodzaszörp. Mert nem lehetett nem észrevenni, hogy virágzott (és még mindig virágzik) a bodza. A közeli parkban kétszer is szedtünk, és most nem tudunk betelni vele. (Recept: 30 fej bodza és 2 felkarikázott egész citrom 2 liter vízben 2 napra beáztatva, utána leszűrve, 25 g citromsavval és 2 kg cukorral felforralva, majd amikor kicsit kihűl, 5 ml atamonnal - a dán tartósítószerrel - tartósítva.)




Na, de vissza a vacsorához: a desszert alma sárgabarackkal, meg körte kék sajttal, mellé egy pár marshmallow, természetesen az egész grillezve.

Bárcsak kitartana a jóidő, vannak még ötleteim! És a kert is szépen alakul: a saját termesztésű retket és a ribizlit ma reggelire megkóstoltuk.

2 comments:
Élvezem ezeket a bejegyzéseket! (Miközben visszagondolok, hogy az egész kaland milyen nehezen indult. No, akkortájt írtam, hogy aminek van létjogosultsága, az előbb-utóbb medret váj magának; ahol van kurázsi, meg gógyi, az az ember nem kallódik el. És tök igazam lett! Bravó, ez már azért egészen pofás kis meder, és egészen szépen folydogál, ahogy olvasom... Így tovább, hajrá!! Mi, kívülállók meg merítünk belőle. Kösz!!) ;-
Köszi, Mustos bácsi! A tőled jövő pozitív megnyilvánulásnak különösen örülök, mert tudom, milyen kritikus vagy.
Le is léphettem volna Dániából az első néhány sikertelen próbálkozás után, ahogy azt páran javasolták is. Még szerencse, hogy nem tettem. És mostmár nemcsak a magánéletben, de munkaügyben is kezd kialakulni a meder, de erről majd legközelebb.
Post a Comment