Tuesday, February 28, 2012

A fagyiszezon

... hivatalosan megkezdődött múlt szombaton.
Történt, hogy Istvánnal hazafelé sétáltunk szombat dél körül a belvárosól bevásárlás után, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy a Paradis előtt kisebb tömeg áll sorban. A fagyizó méltán népszerű: nem olcsó, de kiváló minőségű fagyit árul az országban több, Aalborgban két helyen. Télen zárva tart, ígyhát érteni véltük, hogy mikor végre kinyit, akkor nagy az érdeklődés.

Hazaérve csupa véletlenül láttam meg a Facebook-on, hogy aznap 12 és 16 óra között ingyen mérték a fagyit. Így már minden érthető! Épp túlestünk az ebéden, ettünk volna egy kis desszertet, hát visszasétáltunk a bolthoz. Még szerencse, hogy csak 5 percre lakunk. A sor nem lett kisebb, de gyorsan haladt. A tábla szerint pedig:

1 gombóc ingyenes
2 gombóc ingyenes
3 gombóc 5 kr
4 gombóc 10 kr


Nem csoda, hogy nyalt kicsi és nagy az egész környéken. Rettenetesen finom volt, különösen a citrom-menta szorbetet ajánlanám mindenkinek akinek lehetősége nyílik kipróbálni, mert szerintem egyszerűen tökéletes.

Kicsit túl mohón ettem, mert a torkom kapart utána, de nem bánom. Még ha 0 fok alá is csúszik időnként a hőmérséklet, szombat óta akkoris fagyiszezon van.

No comments: