Monday, October 13, 2008

Ősz / Autumn



Itt az őszi szünet az iskolásoknak, de nem nekem. Egy hete elkezdődött a 4 hetes szakmai gyakorlatom az aalborgi Weltklasse reklámügynökségnél. Nem volt könnyű menet bekerülnöm ide, de most nagyon jól érzem magam. 8 kedves ember, átlagéletkor 30 körül, és nem ciki, hogy nem vagyok dán. Igaz, rosszul érzem magam, mikor röpködnek a szavak meg a viccek, mindenki röhög, csak én nem, dehát ez van, és lesz is még egy darabig. Az jó viszont, hogy mindig kérdezhetek, nincs hülye kérdés, és hogy a dizájnban teljesen egyenrangú vagyok velük. Egy légtérben dolgozunk egy nagy irodában a város szélén (sajnos pont az ellenkező szélén, mint ahol én lakom, ez 2x50 perc biciklizést jelent naponta), jó zenét hallgatunk, ha valaki talál valami jót a pl. Youtube-on, azt fennhangon megosztja a töbiekkel, együtt ebédelünk... az egyetlen negatív dolog az, hogy ez csak egy szakmai gyakorlat, és nem egy igazi munkahely. De ilyet (vagy ezt) szeretnék minél hamarabb, de legkésőbb jövő júniusban!
És hogy mit csinálok? Ülök a laptopom előtt és izgalmas feladatokon dolgozok. Erről hamarosan bővebben, képekkel együtt. Most csak az egyik kedvenc környékbeli házam fotóját szúrtam ide, imádom a nagy tököket a ház előtt.

Autumn holiday is here for students, but not for me. I started my 4 weeks long internship one week ago at Weltklasse in Aalborg. It was not easy at all to get it, but now I feel really good. There are 8 nice people, the average age is around 30 and it's accepted that I'm not a Dane. Yeah, it's a bit embarrassing when they speak extremely fast, telling jokes and everyone laughs but me, but I have to live with it. The good thing is that I always can ask, there is no stupid question and as for design I am on the level. We work in a big office on the edge of the town (unfortunately the opposite side of town from the place I live, so it means 2x50 minutes biking every day), we listen good music, if someone finds something interesting for example on Youtube he/she shares it with others, we eat lunch together... the only bad thing is that it's just an internship and not a real working place for me. But I'd like something like this (or this) as soon as possible or latest time next June!
And what I do here? I sit in front of my laptop and work on exciting assignments. I will write about it later, with some pics. Now I've inserted one of my favorite house's photo from the neighborhood. I just love the huge pumpkins in front of it.

No comments: