A tél az utolsókat rúgja. Bár szombat délután is szakadt a hó, a levegőben mégis tavasz-szag lebeg.
It's about the end of the Winter. Although last Saturday it was heavily snowing the air smells like Spring.
Ilyenkor, farsang idején otthon mindig sütöttünk fánkot. Itt, Dániában is lehet kapni farsangi sütit, fastelavnsbolle-nek hívják, és bár nem rossz, de egyáltalán nem hasonlít a magyar fánkhoz. Amit a pékségemben árulnak, annak gyúrt, leveles tésztája van, leginkább a croissant-ra emlékeztet. A belsejébe különféle krémek, levárok vannak töltve, a teteje meg színes cukormázakkal díszített.
About this time of the year when it's carnival-time we used to bake fánk (Hungarian donut) at home. It's possible to buy carnival-cake in Denmark, too, it's called fastelavnsbolle. It tastes good but can't be compared to the Hungarian fánk. The dough is similar to the croissant but there are different sweet fillings inside and colored sugar glaze on the top.
Ígyhát nosztalgiáztam egy kicsit, és tegnap fánkot sütöttem, ahogy a nagymamámtól tanultam.
Yesterday I got into a nostalgic mood when I baked fánk after my gandmother's recipe.
Szerencsére volt, aki segített megenni.
Fortunately I had some helpers to eat them.
3 comments:
Nagyon szépek lettek a kis fánkjaid! ;) Érdekes, hogy leveles tésztából készítik a dánok, hisz annak teljesen más az állaga, mint a szokásos fánk tésztájának.
Itt meg inkàbb olyan kalàcs-forma tésztàja van...
Nagyon jol néznek ki a tieid! En is màr megvettem az élesztôt, de még nem szàntam el magam. De ez az inycsiklandozo kép egészen gyorsan àt fog lenditeni a tiprodàsomon.
Örülök, hogy segítettem :-)
Post a Comment