Saturday, September 4, 2010

Még mielőtt elmegyek

tényleg nyaralni, szeretném felhívni a figyelmet itt is az Aalborgi Magyarok Társaságának egy közelgő rendezvényére, amit én személy szerint már nagyon-nagyon várok. Az Aalborg Akvavit gyárlátogatásról van szó. Az általa gyártott tömény italokat nem szeretem (bár lehet, hogy csak nem kóstoltam még a sokféle közül a nekem valót), de a cég arculata, az italok címkéi, az épület a fjord partján és a mítosz körülötte már régóta izgatja a fantáziámat. Hamarosan minden kiderül - feltéve, hogy összejön elég jelentkező a látogatásra. A felhívás alább. Jelentkezzetek!

***

Van aki szereti, van aki ki nem állhatja erős, karakteres aromáját, illatát és ízét, de akárhogy is, az Aalborg Akvavit messze földön ismert név. Érdemes megismerkedni a cég történetével és termékeinek széles skálájával.
Az 1931-ben épült szeszgyár itt áll Aalborg szívében, és most abban a kivételes lehetőségben lehet részünk, hogy belülről is megcsodálhatjuk az Alf. Koch Clausen által tervezett, és időközben műemlékké nyilvánított épületet.

A látogatás idegenvezetéssel kísért - dán nyelven - de a látvány feltehetően magáért beszél. Megismerhetjük a vállalat történetét, megcsodálhatjuk az épületet és magát az akvavitmúzeumot. Kapunk kóstolót is, valamint lehetőség nyílik vásárlásra a szeszfőzde saját üzletében. Mivel a program exkluzív, és csak az Aalborgi Magyarok Társasága tagjai vesznek részt rajta, a látogatás tartalmi része a mi igényeinkhez igazítható.
Fényképezés és videókészítés engedélyezett (és melegen ajánlott!)

Praktikus információk:

Cím: C.A. Olesens Gade 1, 9000 Ålborg

Dátum és időpont: 2010. szeptember 25, szombat, délelőtt 10 óra Találkozó és kapunyitás 9.40-kor a Gyár Strandvejen felőli bejáratánál. Késés nem lehetséges!
Az időpont egy kivételes lehetőség személyes közbenjárásnak köszönhetően, mivel a gyár általában csak hétköznap fogad látogatókat, ami - feltételezem - a nem Aalborgban lakó tagok számára nehézségeket okozna.

Parkolási lehetőség van a gyár területén belül is az erre kijelölt helyen.

A program időtartama kb. 2 óra.

A belépő ára 40 korona fejenként, de minimum 800 korona - ehhez az szükséges, hogy legalább 20 fős legyen a csoportunk (amit nagyon remélek).
A belépő helyben, egy összegben fizetendő a látogatás kezdete előtt. Ehhez kérem, hogy hozzatok magatokkal készpénzt lehetőleg kis címletekben/kiszámolva, és nekem fizessetek.

12 év alatti gyerekek felnőtt kísérővel ingyenesen vehetnek részt a programban.

Tűzvédelmi okokból a gyár teljes területén tilos a dohányzás és a mobiltelefonokat is ki kell kapcsolnunk a látogatás idejére.

A céggel előzetesen ismerkedni (az italok kóstolgatásán kívül) itt lehet:
http://www.aalborgakvavit.dk/
A többi pedig kiderül szeptember 25-én...

Fontos: Aki szeretne részt venni ezen az egyedülálló gyárlátogatáson, az kérem, hogy nekem jelezzen a kolonicsorsi@yahoo.com e-mail címre legkésőbb szeptember 14. (kedd) este 19 óráig. Elengedhetetlen pontosan tudnom előre, hányan is veszünk részt a programban.

6 comments:

napsi said...

engem nagyon érdekelne. de ha kocsival megyek, nem ihatok...

Orsi said...

Gyere vonattal.

napsi said...

ha holnap estig jelzek, az késő? mert ha megyek akkor legalább egy magyar csajjal mennék, de van egy srác is...és az csak holnap estig derül ki...

Orsi said...

Késő, de jobb, mintha nem jönnétek. Szóval írj, ha már kiderült, tudtok-e jönni, szerintem lesz hely nektek is a csoportban.

napsi said...

akkor úgy tűnik kocsiba Rékával, a tomi még nem tudom hogy csatlakozik-e...

Orsi said...

Rendben, gyertek csak.