

Amikor megláttam a mezőt, rögtön tudtam, hogy nem lesz baj: szerintem nem hasonlít túlságosan a gyöngyvirágra, amit kiskoromtól kezdve jól ismerek, mert tavasszal mindig ott illatozott a virágoskertben. Keskenyebb, hosszabb a medvehagyma levele, az illata pedig fokhagyma! Ez az akció meg is oldotta egy időre a "mit főzzek?"-dilemmát. Mindent, amibe medvehagyma tehető!


Rögtön pogácsát sütöttem, aztán szórtam levesbe, főzelékbe, sült tetejére... A maradékból pedig Istvánnal (ő kezelte a turmixgépet) pesto-szerűséget készítettünk: darált mandulával (amit nem pirítottam meg), sóval és olívaolajjal. Kb. egy liternyi mennyiség lett, hűtőszekrényben szépen eláll, azóta is hetente egyszer tészta van vacsorára pestóval.


Imádom, ha a természetben vadon nőtt dolgokat lehet hasznosítani a konyhában. Már alig vártam, hogy csalánt is gyűjtsünk. Amíg lehet, minden nap iszok egy pohár csalánteát.


Istvánom a teáért nem rajong, de a csalános-medvehagymás-csicseriborsós levest krumplival ő is jóízűen bekanalazta.
Gyönyörű az idő, délután elmegyünk biciklizni. Viszek magammal zacskókat meg ollót, ki tudja, mit lehet még gyűjteni...
No comments:
Post a Comment