Tuesday, August 25, 2015

Tall Ships Races 2015

Ez az a rendezvény, ami csak egyszer van minden 5. évben, (az előzőről itt és itt írtam) úgyhogy már hónapokkal korábban beírtuk a naptárba, és igyekeztünk úgy alakítani a programunkat, hogy július 31 és augusztus 4. közt Aalborgban legyünk. Vitorlásversenyről van szó, mely idén nemcsak egyszerűen megállt Aalborgban, hanem itt ért véget. Gyönyörű, kisebb-nagyobb, régi és újabb vitorlások sorakoztak fel a belvárosban, az Aalborgot és Nørrensundbyt elválasztó Limfjord két partján.




Úgyhogy amikor lejárt a hét munkával töltött része, beraktuk a táskába a fényképezőgépeket és lesétáltunk a központba bámészkodni. Hömpölygött a tömeg, volt nemcsak sör meg virsli, de kagyló és churros is. Némelyik hajóra fel lehetett menni, bámészkodni, megcsodálni a szép részleteket, vagy egyszerűen csak a méreteket.

 


 


 

Volt olyan hajó, ahol élőzenekar húzta a talpalávalót, és a legénység ropta (naná, hogy a brazilokról van szó).



Aztán voltak mindenféle koncertek, hangos rock és meghitt jazz.





És végül volt tüzijáték, amire már nem mentünk le a belvárosba, mert besokalltunk a tömegtől, de az egyik domb tetejéről remekül látni lehetett szinte mindent.


A tüzijáték István fotója.

Jól sikerült hétvége volt, remélem, hogy öt év múlva megint ellátogat Aalborgba a Tall Ships Races és mi is itt leszünk.
(További képeim itt.)

No comments: