Sunday, November 9, 2008

Semmi / Nothing

Az elmúlt héten semmi nem történt velem. De tényleg. Vissza az iskolába... szörnyű. Az a baj, hogy belül én már réges-rég nem vagyok diák, úgyhogy egyre nehezebben viselem az ezzel járó kötelezettségeket. Főleg, hogy megint csoportmunka van, ezúttal az egész évfolyam dolgozik együtt, mint egy nagy szerkesztőség, egy magazinon. Rémálom. Vagy inkább erős motiváció álláskeresésre.
Csendesen lapítok az órákon, nézem a neten az álláslehetőségeket és leginkább készülök a "nagy dán nyelvvizsgá"-ra (Modul 5 vagy másnéven Prøve i Dansk 3). Esszéírás, szövegértést mérő tesztek, lehetőleg nyelvtani, helyesírási hibák nélkül. Nov. 18-án az írásbeli, aztán majd valamikor decemberben a szóbeli. Itt már jegyet is kapunk, hajtok, hogy minél jobb legyen, magam se tudom, miért, talán csak a régi beidegződés. Még jó, hogy van egy magyar (Zsolt, ki más), aki el tudja magyarázni, amit nem értek, mert a tanár sajnos nem túl jó ebben. Neki a dán az anyanyelve, nem kell logikát keresnie a dolgok mögött. Ennyi.
Tehát elnézést azoktól a kedves olvasóimtól, akik a számlálóprogramom szerint visszatérő látogatóim a blogon minden hétfőn. Ezúttal nem tudok érdekes olvasmánnyal szolgálni. De hamarosan... és ez egyben egy kísérlet is, hogy ha hétfőn, amikor kiugróan magas a blogom látogatottsága, megígérek a közeli, de pontosabban be nem határolt jövőben egy új bejegyzést, az növeli-e a látogatottságomat a hét többi napján, vagyis ide-idekattintotok-e türelmetlenül várva a legközelebbit. Én is türelmetlenül várom, hogy történjen valami. Lehetőleg valami jó.

Nothing has happened during the last week. I mean really nothing. Back to school... it's awful. The problem is that deep inside I'm not a student at all anymore and it's getting harder and harder to act as one. Especially because it's a groupwork again, this time the whole grade - 4 classes - work together on a magasine. It's a nightmare - or a strong motivation for job hunting.
I mostly sit quietly in the classroom and spot on the job ads. Or prepare myself for the "big Danish language exam" (Modul 5 or Prøve i Dansk 3). It consists of writing essays, filling up some tests which measure how much I undestand a text - of course I have to watch out my grammar and spelling mistakes.
The written part is coming on the 18 November, the oral part will be sometime in December. This time we get a grade and I study hard to get the best I can, I don't really know why, maybe it's just an old habit. It's good that I know a Hungarian (Zsolt, of course) who can explain what I don't understand. Unfortunately my Danish teacher is not the best in it, it's her mother tongue, so she doesn't have to find the logics in it. It's all.
So sorry, my dear returning visitors, who read my blog every Monday according to my statcounting program. This time I have no interesting news. But it's coming... And it's also a test to see weather you click here to check out my page on the rest of the week if on Monday - when I have the highest numbers of visitors here - I promise a post without defining which day it would come. I hope it's coming soon. And I hope it will be something nice.

2 comments:

bea said...

szoritok a vizsgahoz, es hidd el, a jora sem kell sokaig varnod mar :)

Orsi said...

Köszi. Magam se értem, de addig hergeltem magam, hogy ma pl. egész nap itthon fetrengtem és dánoztam. Nem is tudom, mikor tanultam ennyit utoljára egyvégtében.
A jóra meg tényleg nem kellett sokat várni, tegnap este megjött. Mostmár csak arra kell várni, hogy mondatokba foglaljam és begépeljem ide. Hamarosan...