Friday, April 2, 2010

Húsvét

Az utóbbi időben folyton úgy alakul, hogy a pirosbetűs ünnepeim eltérnek a korábban megszokottól. Most sincs ez másképp. A dánoknál a Húsvét már csütörtöktől munkaszüneti nap (tehát ötnapos ünnep), de ezt én még egy pár nappal korábban kezdtem azzal, hogy Kinga hugom meglátogatott.

Mostmár hagyománynak mondható, hogy aki eljön hozzám, azt elviszem Sæby-be, a halétterembe. Szerencsére épp kinyitottak a téli szünet után, úgyhogy Kinga is próbát tehetett a tengeri jószágokkal.

Már harmadszor járt nálam Aalborgban, úgyhogy egyre nehezebb újat mutatni neki a környéken. Ezért átmentünk egy napra Göteborg-ba, ahol az idő sajnos nem kedvezett nekünk: köd volt és eső.

Na, de a tenger mindig érdekes és vonzó, még hidegben is. (Alább Sæby strandja, ahol kagylóból van a homok.)


Persze már akadnak tavaszra utaló jelek.



De azért kissé aggasztó, hogy pár órája a házam mellett még mindig akadt hó.

Szeretném, ha a következő napokban a nyuszi elvinné az utolsó maradékot is, mert azt vettem észre, hogy semmi kedvem fényképezni, és ha rá is szánom magam, abban nincs sok köszönet. A jóidő hátha meghozná a kedvemet.
Jó volt, hogy Kinga ittvolt, csak hamar elszaladt az idő. Most még előttem van pár nap, amit néhány jó filmmel és könyvvel dobok fel. Aztán megint iskola.

No comments: